Chaimae Fadis voor een dag aan het roer bij JINC.

Dit is waar het om gaat het is belangrijk om deze leerlingen een goede voorbereiding te geven op hun toekomst. Samen kunnen we nog meer leerlingen bereiken en de impact van dit soort projecten verder vergroten”,

Meedoen?
Bent u een bedrijf die het leuk vindt een groepje kinderen te ontvangen op Bliksemstage. Enthousiast geworden? Of wilt u meer informatie ontvangen over het project? Neem dan contact op met het Team Bliksemstage: Rotterdam T 010 760 07 10; of stuur een e-mail naar bliksemstage@jinc.nl

 

 

Tijdens ons Baas van Morgen-evenement stond Chaimae Fadis voor één dag aan het roer van JINC. En ze verspilde haar tijd niet: als een ware pro stond ze de pers te woord én presenteerde ze een idee voor een netwerkplatform voor jongeren. Hierbij haar verslag.

,,Mijn naam is Chaimae Fadis, ik ben 15 jaar en voor één dag was ik de baas van JINC. Het was een ervaring om nooit te vergeten. Het voordeel en tegelijkertijd het leukste is dat er geluisterd werd naar mij. Maar eigenlijk was alles wat ik heb mogen doen en meemaken een geweldige ervaring.

Even mijn programma op een rijtje:

 •   Ik werd opgehaald van Amsterdam Centraal door de directeur van JINC, Daniël Roos.

 •   Ik deed mee aan een radio-uitzending (BNR Nieuwradio).

 •   Ik had een afspraak bij KPMG over netwerken.

 •   Ik maakte een presentatie voor mijn lieve collega’s.

 •   Er was een conferentie met alle bazen van vandaag en morgen.

 •   Nog een radio-uitzending ( Radio 5 ) 

  Mijn doel als directeur voor één dag was helder: jongeren uit achterstandswijken verdienen ook een kans op netwerken, zodat ze een goed netwerk kunnen opbouwen. De oplossing die ik hiervoor heb bedacht is ‘Jincedin’. Dit moet een groot netwerkplatform zijn voor jongeren onder de achttien. Het doel is om via Jincedin jongeren en mensen uit het bedrijfsleven te laten netwerken door foto’s te delen, updates uit te wisselen en vragen te kunnen stellen aan elkaar.

  Hoe jongeren zich kunnen aanmelden op Jincedin? Zoals jullie misschien weten geeft JINC sollicitatietrainingen op verschillende scholen. Tijdens deze trainingen moeten jongeren in staat worden gesteld zich aan te melden. Om een succes te maken van Jincedin is het van belang dat scholen er minimaal vijftien minuten per week aandacht aan besteden. Zo zorg je ervoor dat het up-to-date blijft.

  Op welke wijze is het mogelijk om Jincedin onder de aandacht te brengen van jongeren?
  Om dit te beantwoorden heb ik mijzelf drie vragen gesteld:

  1.       Wie zijn hun rolmodellen?
  2.       Tegen wie kijken ze op?
  3.       Wat vinden ze leuk?

  Het antwoord op deze vragen heeft geleid tot Vloggers & Bloggers. Onze doelgroep is actief op Youtube en op deze wijze is het mogelijk om de doelgroep te bereiken. Ter aanvulling op Jincedin kan er jaarlijks een evenement worden georganiseerd waarbij het bedrijfsleven en jongeren worden uitgenodigd om te netwerken. Op deze wijze is het mogelijk om elkaar ECHT te leren kennen.

  Samen met Daniël Roos op het podium staan om te vertellen over onze dag en mijn idee voor het netwerken kan wat mij betreft worden omschreven als het meest bijzondere moment van Baas van Morgen.

  Tip voor de volgende baas: zorg ervoor dat je een duidelijk doel hebt, dat past bij wie je bent.

  Tip voor Daniël: u geeft inspiratie door wat u doet. U doet het goed en mensen kunnen van u leren. Ofwel, blijf doorgaan met wat u doet!

  Ik wil als laatste al mijn lieve collega’s bedanken voor de hulp die ze mij hebben geboden.

  Het was een dag om nooit te vergeten."

   http://www.jinc.nl/amsterdam/nieuws/chaimea-15-vond/1422