JINC helpt jongeren

Tweewieler de Gadering biedt 9 februari a.s. een Bliksemstage voor 5 leerlingen van de basisschool (groep 7 en 8) en het vmbo (klas 1 en 2)
 
Donderdag 9 februari staan de begeleiders hun plek af aan een kind dat opgroeit in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, ‘fietsmonteur/ verkoper van Morgen’, een initiatief van JINC, Samen met JINC laten wij ASVZ Tweewieler de Gadering zien dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor ál het talent van morgen vanzelfsprekend is. “Ieder kind verdient een eerlijke kans op een succesvolle toekomst, daarom zetten we ons met ‘fietsmonteur/ verkoper van Morgen’ samen in voor deze kinderen”, . De kinderen staan voor één dag aan het roer bij Tweewieler de Gadering.
 
 
Een Bliksemstage is een bedrijfsbezoek van één dagdeel voor leerlingen van de basisschool (groep 7 en 8) en het vmbo (klas 1 en 2). In kleine groepjes bezoeken de jongeren een bedrijf waar ze ook echt de handen uit de mouwen mogen steken. Zo mogen ze een fietsband verwisselen, kruipen ze in de huid van een van onze monteurs, en helpen ze achter de kassa . Op deze manier zien ze wat er allemaal bij komt kijken om met onze doelgroep ( mensen met een beperking ) te werken, en wat ze écht ervaren wat het werk inhoudt. Doel is dat de leerlingen beter in staat zijn een keuze te maken voor een sector of vervolgopleiding. Uit onderzoek is gebleken dat Bliksemstage bijdraagt aan het vormen van hun beroepsbeeld en daarmee bij het maken van sector- en studiekeuzes.